Onderwerp: het eten |
Kring: Materialen tafel dekken, speeldgoed of echte etenswaren.
Proefje 1: De tafel dekken
Tafelkleed, Placemats, Messen, Vorken, Lepels, Bordjes, Kommetjes, Speelgoed etenswaren, Verpakkingen van etenswaren.
Proefje 2: Boterham beleggen
Geplasticifeerde boterham op bord A3, Klei
Proefje 3: Ei bakken
Wit papier, Geel papier, Schaar, Lijm, glitter, Papieren bordjes.
Proefje 4: Pizza maken
Papieren bordjes, Schaar, Lijm, Gekleurd papier om beleg uit te knippen.
Proefje 5: Placemat maken
Bijlage placemat, Stiften, Potloden, Wasco
Proefje 6: Wat vind jij lekker?
(wat ouders evt. hebben meegenomen) kijk naar de culturen van de groep. Papieren bordjes, hagelslag, verschillende tapas, turks brood,
In de kring is er ruimte om in gesprek te gaan met de ouders en kinderen over wat wij als ontbijt en avondeten eten. Je kan speelgoed eten meenemen maar ook echt eten. Laat ook de materialen zien waarmee je de tafel kan dekken.
Vraag naar de etenswaren uit hun cultuur en vraag vooraaf of zij iets willen meenemen van thuis. Eten of een verpakking van wat zij eten in hun cultuur.
Kring: Materialen tafel dekken, speeldgoed of echte etenswaren.
Proefje 1: De tafel dekken
Tafelkleed, Placemats, Messen, Vorken, Lepels, Bordjes, Kommetjes, Speelgoed etenswaren, Verpakkingen van etenswaren.
Proefje 2: Boterham beleggen
Geplasticifeerde boterham op bord A3, Klei
Proefje 3: Ei bakken
Wit papier, Geel papier, Schaar, Lijm, glitter, Papieren bordjes.
Proefje 4: Pizza maken
Papieren bordjes, Schaar, Lijm, Gekleurd papier om beleg uit te knippen.
Proefje 5: Placemat maken
Bijlage placemat, Stiften, Potloden, Wasco
Proefje 6: Wat vind jij lekker?
(wat ouders evt. hebben meegenomen) kijk naar de culturen van de groep. Papieren bordjes, hagelslag, verschillende tapas, turks brood,
Laat de poster zien met: materialen waarmee verschillende culturen de tafel dekken en met verpakkingen van etenswaren.
Het Peuterlab en Kleuterlab
Van Beethovensingel 126
3133 EA Vlaardingen
T: 010 - 23 22 111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.