Onderwerp: de prinses |
1. Schild versieren: brooddeeg, diamanten, kralen, sateprikkers, plastic mes,
2. Diamanten zoeken: bak met zand, diamanten, zeefjes, schaal
3. Servies: van hardwordend klei een beker of bord maken. Glazen parels uit een vissenkom
4. Ridderdobbelspel: spel uitprinten, lamineren, pion, dobbelsteen
5. Zandtekening: bord met zand, afbeeldingen van middeleeuwen (vb. kroon en kasteel), sateprikker
6. Bouw een kasteel: ovenschalen, magneetblokken
7. Lipgloss maken: honing, vaseline en glitters
8. Hamertje tik schild
9. Zwaard beplakken: afbeeling zwaard, plantenspuiten, vliegpapier in stukjes
Er zijn twee opties om dit kleuterlab mee te introduceren. 1. er worden tastbare attributen passend bij de bakwoorden verzameld. De ridder, de prinses, het schild, het kasteel en het servies. Laat een kind een voorwerp pakken of omschrijf een voorbeeld en de kinderen reageren hierop. Bij wie hoort deze attribuut? Wat kan je ermee?
2. Een memory spel. Print de vijf woorden uit de BAK lijst uit en leg deze met de afbeelding gericht naar de grond. Een kind mag een duo bij elkaar zoeken. Behandel de vragen: Bij wie hoort deze attribuut? Wat kan je ermee?
Liedje: er zit een klein prinsesje, huilend op een steen, huilend huilend helemaal alleen. Sta op prinsesje lief en droog je traantjes af en kies een ridder uit de kring die met je dansen mag.
1. Schild versieren: brooddeeg, diamanten, kralen, sateprikkers, plastic mes,
2. Diamanten zoeken: bak met zand, diamanten, zeefjes, schaal
3. Servies: van hardwordend klei een beker of bord maken. Glazen parels uit een vissenkom
4. Ridderdobbelspel: spel uitprinten, lamineren, pion, dobbelsteen
5. Zandtekening: bord met zand, afbeeldingen van middeleeuwen (vb. kroon en kasteel), sateprikker
6. Bouw een kasteel: ovenschalen, magneetblokken
7. Lipgloss maken: honing, vaseline en glitters
8. Hamertje tik schild
9. Zwaard beplakken: afbeeling zwaard, plantenspuiten, vliegpapier in stukjes
Het Peuterlab en Kleuterlab
Van Beethovensingel 126
3133 EA Vlaardingen
T: 010 - 23 22 111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.